Ontbijt in Winterberg

Er zijn veel mogelijkheden om te ontbijten in Winterberg.
Van simpel tot uitgebreid. Wij hebben voor u de zware taak op ons genomen om de diverse ontbijten in de buurt uit te proberen.

Hieronder de mogelijkheden die we hebben getest.

Lekker ontbijten in Winterberg kan in:

Cafe Krämer Conditorei

test (1)

Gelegen aan de overkant op de hoek van de Post- en Hagenstrasse.
Je komt binnen via de bakkerij en door de heerlijke geur van brood en gebak krijg je meteen zin in je ontbijt. Rechts zijn de tafels waar je kan ontbijten in een rustige en gezellige sfeer.
De bediening is snel en vriendelijk. Je hebt de keuze uit verschillende ontbijten. Wij namen het meest uitgebreide. Daardoor hadden we een ruime keuze uit verschillende goede broodjes, vers uit eigen bakkerij. Ook het beleg was divers, zowel zoet als hartig. Een lekker kopje koffie oder Orangensaft maakte dit ontbijt compleet. De prijs is voor Duitse begrippen iets aan de hoge kant, maar je krijgt dan wel kwaliteit in een gemoedelijke rustige sfeer.
Ontbijt € 8,50 pp.

Cafe Täglich

Taglich

De altijd gezellige bar/bisto  Täglich ligt midden op het plein tegenover hotel Leisse en Hessenhof. Een leuke sfeer en gezellige bediening. Ook hier verschillende ontbijtmogelijkheden. Wij kozen voor Rothaarranger en Schlemmerei. Rothaarranger is een vrij uitgebreid met een diversiteit aan beleg. En het Schlemmerei-ontbijt is uiteraard met een spiegelei, maar ook genoeg brood en ander beleg. Wij hadden de luxe dat we buiten konden ontbijten, maar binnen is het zeker ook gezellig.

Rothaarranger-ontbijt € 5,90
Schlemmerei-ontbijt  € 8,00
Zeker een aanrader voor ontbijt, maar ook voor een kopje koffie, de lunch en de middagborrel.

EDKA supermarkt 

EDKA

Het is gewoon in Duitsland dat je kan ontbijten in de supermarkt. Op zondag zijn alle supermarkten dicht maar je kan er wel tot 10.00 uur brood kopen. Vaak zijn dat ruimtes bij de ingang van de supermarkt waar je de hele week behalve zondags tot 11.00 uur kan ontbijten. Bij binnenkomst heb je aan je rechterhand brood/banket afdeling waar je verschillende losse broodjes kan krijgen en je
ontbijt kan bestellen. Je hebt de keuze uit 3 ontbijten:

ontbijt Bonjour / croissant en broodje, jam, koffie, thee of chocolademelk € 3,65
ontbijt GutenMorgen / 2 broodjes 2 plakjes beleg, jam, koffie, thee of chocolademelk  € 3,75
ontbijt Sunsine / 1 broodje en meergranen bolletje, salami, ham, kaas, gekookt ei, jam, orangensaft,koffie, thee of chocolademelk € 5,15